Profesionalni sportaši

Bavljenje profesionalnim sportom za laike sliči na posao bez mane. Međutim mi znamo s kakvim se svakodnevnim izazovima suočavaš i kako iz njih možeš izaći kao pobjednik/ca. U profesionalnom okruženju od tebe se očekuje odlična izvedba i često te nitko ne pita kako si došao/la do nje. Takav pritisak moguće je prirodno riješiti i dovesti u opuštenije stanje.

Da bi u tome uspio/la, potrebno je jako dobro usmjeriti fokus na stvari unutar tvoje kontrole i u isto vrijeme eliminirati sve utjecaje koji ti remete fokus, a na njih ne možeš utjecati. Važno je naučiti prepoznati distrakcije i na pravi način se s njima nositi, kako bi sve svoje resurse mogao/la usmjeriti prema kvalitetnoj izvedbi.

Pritom nije lako utjecati na osjećaje. Put od euforije do katastrofe ponekad je vrlo kratak i neobjašnjiv. Posebno je teško reagirati nakon pogrešaka, neuspjeha i poraza. Važno je pronaći učinkovit način nošenja s pogreškama i neuspjesima, kao bi bio spreman/na za nove izazove koji su pred tobom. Jednako tako, u trenucima slavlja, samo kvalitetna priprema sljedećeg natjecanja donijet će optimalnu izvedbu.

Nije lako ostati motiviran i angažiran na brojnim treninzima i tražiti svoj napredak svakog dana iznova. Znati da iako već nastupaš na visokoj razini, ipak možeš bolje i više, ako nađeš način kako. Nisu niti sva natjecanja jednaka i za neka se teško dovoljno aktivirati, dok neka druga uzrokuju previše angažmana s tvoje strane, a najbolji učinak izostane.

Planiranje mentalne pripreme jednako je važno kao i planiranje tjelesne forme. Dobar plan za trening i natjecanje dovodi nas znatno bliže ciljevima koje želimo ostvariti. On sadrži sitne discipline koje razliku šampione od prolaznika, sadrži rutine kojima osiguravamo mentalnu stabilnost i konstantno praćenje rada od strane trenera kako bi osigurali najbolju izvedbu.

Sigurni smo da ti znaš što želiš postići i da imaš kapaciteta da to ostvariš. Mi ti možemo pomoći tako da ti pokažemo kako ćeš ostvariti svoje ciljeve i ispuniti svoj potencijal. 

Poslovno okruženje

Osobe koje žele ostvariti značajne karijere, nužno će se suočiti s brojnim mentalnim izazovima. Poslovni svijet je poput svijeta sporta krcat pritisaka koje si stvaraš sam, ili koji dolazi izvana, od konkurencije, poslodavca i suradnika. Vještine potrebne za uspješno kročenje tim svijetom rijetko se uče, a ključne su za tvoje napredovanje.

Visoko motivirani ljudi poput tebe svjesni su svojih kapaciteta i žele ih ostvariti u njihovoj punini. Međutim, znaš li kako na najbolji mogući način dobiti najbolje od sebe? U nekim situacijama potrebno je prepoznati razinu intenziteta koja je previsoka da bi imao optimalnu izvedbu. Tada je važno znati neke od tehnika opuštanja fokusiranja kako naporan životni ritam ne bi loše djelovao na tebe.

Stres je danas jedan od glavnih uzročnika tjelesnih i mentalnih bolesti. Znanje o tome kako se učinkovito nositi sa stresom je presudno za dugotrajno zadovoljstvo u poslovnom okruženju. Usmjeravanje pažnje isključivo na one parametre koje možeš kontrolirati i uspješno otklanjanje negativnih utjecaja iz svog života doprinosi mirnijemispunjenijem životu na poslu i izvan njega. 

Odgovornosti koje ima jedan čovjek nikad nisu bile veće, a vrijeme za djelovanje nikad nije bilo kraće. Borba s nedostatkom i organizacijom vremena svakodnevna je konstanta za ljude koji žele napredovanje u poslovnom okruženju. Razumijevanje osobnog mentalno funkcioniranja i osvještavanje neučinkovitih ponašanja i načina razmišljanja prvi su korak prema promjeni u željenom smjeru. Na tom putu lakše je uz stručne savjete koji uvažavaju tvoju, posebnost tvoje profesije i radnog mjesta. Kreiranjem osobnog programa rada na mentalnoj pripremi možemo te približiti ciljevima koji su tebi osobno važni.

Tvoja i naša stručna znanja mogu stvoriti moćan tim, uz koji ćeš postići veće zadovoljstvo i produktivnost u svoj poslovnom i privatnom životu.